Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Комп'ютер та інтернет
СХОДИНКА ДО МАЙБУТНІХ ПЕРЕМОГ

Вже четвертий рік серед навчальних закладів нашої країни проходить конкурс на кращий вебсайт. Проходить захід у трьох категоріях: кращий шкільний сайт, кращий вебресурс закладу позашкільної освіти; вебсайт ВНЗ ІІІ рівнів акредитації.

Такий конкурс організовується Інтернетасоціацією України. В ході його проведення чимало верстальників (у більшості випадків – аматорів) пропонують на розсуд журі створений ними сегмент у всесвітній мережі, який оцінюється за змістовним наповненням, зручністю у користуванні, за дизайном та технічними показниками. Таким чином, організатори конкурсу, серед яких й Міністерство освіти та науки України, намагаються стимулювати створення та удосконалення вебсайтів вітчизняних навчальних закладів, впровадження у навчальний процес нових форм співпраці між освітянами та учнями, їхніми батьками, застосовуючи при цьому Інтернет.

Цьогоріч у конкурсі також взяли участь представники нашого району. (В попередні роки освітні заклади Іванківщини ставали його призерами). Це вебресурси Іванківської ЗОШ №1, Центру дитячої та юнацької творчості, ДНЗ №1 «Сонечко». Саме сайти цих закладів відділ освіти Іванківської РДА відібрав для участі у згаданому заході. Й наш район відзначили. Щоправда, в якості прикладу для наслідування. Зокрема, вебсайт дитячого садочка «Сонечко» (він створений лише у 2012 році) рекомендований журі іншим навчальним закладам для перегляду. Веб­ресурс – це дітище працівниці садочка Т.І. Прищепи, яка нині забезпечує не лише життєдіяльність, а й постійно працює над покращенням власноруч створеного сегменту в Інтернеті.

Галина ПАРХОМЕНКО.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

29 травня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Комп'ютер та інтернет
АБОНЕНТІВ ПОБІЛЬШАЛО

Напруженість стосунків з Росією прямопропорційна ціні на газ, яку ми мусимо купувати в сусідній державі. І хоч ціна на блакитне паливо для населення і для промислових підприємств у нас розмежована, проте і вона “кусається” для більшості приватних споживачів. Правда, досі серйозної альтернативи газу нема (особливо у зручності користування), а тому, як тільки з’являлася можливість – хай і вартісна – чимало сільських жителів таки намагались під'єднати оселю до газової мережі.

За два минулі роки, коли в районі була відновлена газифікація (яку, на жаль, так і не вдалося досі завершити), в Іванківській філії по експлуатації газового господарства ВАТ “Київоблгаз” абонентів побільшало. Якщо на 1 січня 2012 року їх налічувалось 11812, то на 1 січня 2014 року – вже 12076: у 2012-му блакитним паливом стали користуватися 118 нових споживачів, торік – 146.

Як стверджують в цій організації, критичних проблем з оплатою за використаний газ в районі нема. Є поточна заборгованість в кілька десятків тисяч гривень. Але її не порівняти з сотнями тисяч гривень боргів населення перед іншими районними комунальними підприємствами. Хоча торік працівникам газового господарства за несплату таки довелось відключати (точніше, опломбовувати) від мережі 1612 споживачів. Це було чи не найдієвішим методом попередження: переважна більшість користувачів борги за газ віддавали. В крайньому разі, якщо було зовсім сутужно з грішми, – реструктуризували їх.

Крім того, фінансове навантаження на абонентів Іванківської ФЕГГ зменшує та кількість пільг та субсидій, на які мають право жителі нашого районі. Таких у нас – більше половини.

Проте це все – реалії дня нинішнього, які дуже швидко можуть змінитися на гірше з двох причин. По-перше, країна-газопостачальник має намір “загилити” нам з 1 квітня якнаймаксимальнішу ціну за газ, що не може не зачепити приватних споживачів. По-друге, вже стало відомо, що з 1 травня ціни за газ для населення зростуть на 50 відсотків.

Як повідомив директор департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків Національної акціонерної компанії (НАК) 'Нафтогаз України' Юрій Колбушкін на прес-конференції в Києві 26 березня, підвищення відбуватиметься в рамках графіка поетапного приведення цін на газ для населення і компаній теплокомуненерго (ТКЕ) до економічно обґрунтованого рівня до 2018 року. (Така одна з умов домовленостей між Україною та МВФ).Тобто, це – тільки перший етап підвищення ціни і на газ, і тарифів на житлово-комунальні послуги. Когось в цій загрозливій для сімейного бюджету ситуації врятують субсидії. Але, очевидно, не всіх...

Та журитися – невдячна справа. Проте вже сьогодні можна майже зі стовідсотковою впевненістю стверджувати: надалі в газовому господарстві нашого району нові абоненти з’являться не скоро.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

1 квітня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Комп'ютер та інтернет
http://biblioteka-bo...

19 березня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Комп'ютер та інтернет
Сторінка нашого села вконтакті: http://vk.com/club13....

23 лютого 2013


1


  Закрити  
  Закрити